digitale kabeltelevisie

« Planet Multimedia: UPC hoogste bieder Essent Kabelcom Essent kabelcom verkocht aan Warburg Pincus/Cinven »Kabel Digitaal rectificeert

01 augustus 2006

kabel digitaalDe commercial van Kabel Digitaal met daarin acteurs die zich voorbereiden op hun middeleeuwse rol, om het stuk te gaan opvoeren zodra de kijker is thuisgekomen en zijn TV aanzet, heeft een staartje gekregen. Sinds enkele dagen is bij de kabelbedrijven UPC, @Home, Casema, Multikabel, Caiw en op Kabel Digitaal een pop-up te lezen met deze tekst;

"In mei en juni hebben de gezamenlijke kabelbedrijven op televisie reclame gemaakt voor kabeldigitaal; digitale televisie via de kabel. Daarbij werd de slogan gebruikt “Tv-programma’s starten wanneer jij wilt. Het kan allemaal met kabeldigitaal”. Deze slogan suggereert dat met digitale televisie via de kabel het zonder meer mogelijk is om TV-programma’s op elk gewenst moment te starten. Deze suggestie is echter onjuist, omdat deze optie op dit moment nog niet beschikbaar is. In sommige regio’s is het al wel mogelijk om tegen betaling films te bestellen die dan een aantal keer per dag opnieuw starten zodat u zelf de tijd kunt uitkiezen. Wilt u meer informatie over digitale televisie via de kabel kijk dan op onze website."

Deze rectificatie is een gevolg van een concept dagvaarding die KPN aan de kabelbedrijven heeft gestuurd, omdat naar hun mening in de reclameuiting sprake is van misleiding. Het gesprek tussen juristen hierover heeft geleid tot een schikkingsvoorstel dat door de kabelbedrijven is aanvaard.