digitale kabeltelevisie

« Pluspakket Hendrik-Ido-Ambacht Levering Samsung PVR begint deze week »Half miljoen euro voor opnamefaciliteiten voor parlementair kanaal

26 september 2006

publieke omroep logoDe ministerraad stelt 500.000 euro beschikbaar om de opnamefaciliteiten (camera’s, studio’s) in het Tweede Kamer-gebouw te verbeteren. Daarmee neemt het kabinet een advies van 'De Taskforce Televisiekanaal over bestuur en parlement' over. Deze club heeft sinds augustus 2005 een voorstudie gedaan "naar de mogelijkheden van een digitaal televisiekanaal met informatie over bestuur en parlement." Verder heeft de Taskforce TNO opdracht gegeven eens te kijken hoe het in andere landen geregeld is. Daarbij zijn verschillende alternatieven naast elkaar gezet, en het themakanaal politiek24 dat de publieke omroep toch al aan het voorbereiden was bleek het best aan alle wensen te voldoen.

Over de verspreiding van dat kanaal staat in de brief aan de tweede kamer ; "De kabelbedrijven en KPN (IP)TV willen de parlementaire zender opnemen in hun digitale standaardpakketten." Dat klopt dan ook met de uitgelekte zenderlijst van @Home waarin staat dat Politiek 24 (en Journaal 24) in het basispakket komt.

Bron: Dutchmedia en persbericht MINOCW