digitale kabeltelevisie

« Publieke omroep komt met 17 themakanalen. Essent Kabelcom zendt MTV Awards uit in HDTV via HD-NL »L1mburg op kabel REKAM

30 oktober 2006

rekamVanaf 1 november 2006 wordt zowel het FM-programma L1 Radio als het televisieprogramma L1 TV door de REKAM in Midden-holland doorgegeven. Het televisieprogramma is in het vrije digitale pakket te ontvangen, het radioprogramma op 89,6 MHz analoog.

Ter gelegenheid van de introductie van L1 Radio-TV zal op 1 november van 20.30 tot 23.00 uur de finale van het Limburgse Muziekfestival op het promotie/etalagekanaal van de REKAM uitgezonden worden. De REKAM zal in de toekomst het promotiekanaal vaker gaan gebruiken om voorbeelden van digitale programma's te geven. Het promotiekanaal zal daartoe omgebouwd worden tot "etalagekanaal".

Regionale omroepen

Verder meldt de REKAM in haar persbericht; "Naast de regionale omroep L1mburg hebben ook de andere regionale omroepen plannen tot uitbreiding van hun uitzendingen via satelliet. Dit geeft de mogelijkheid deze programma's ook in Midden-holland via de kabel te ontvangen" Vanaf 10 november gaan inderdaad de meeste regionale omroepen uitzenden via Astra, maar TV Utrecht, TV Flevoland en TV West zitten daar niet bij. De andere kabelbedrijven die de regionale omroepen doorgeven regelen hun aanvoer via glasvezel, voor de REKAM is dat blijkbaar geen optie.

Bron: persbericht Rekam