digitale kabeltelevisie

« L1mburg op kabel REKAM Bespreking Siemens Gigaset M750 C IR »Essent Kabelcom zendt MTV Awards uit in HDTV via HD-NL

01 november 2006

hd1 nlDe MTV Europe Music Awards 2006 die op donderdag 2 november a.s. in Kopenhagen wordt gehouden, zal door Essent Kabelcom live in HDTV (High Definition Television) worden uitgezonden. De muziekzender en het kabelbedrijf hebben dat deze week afgesproken. Het muziekevenement, waarvoor sterren als Justin Timberlake, Muse, Keane en Nelly Furtado al een optreden hebben toegezegd, zal vanaf 20.30 uur te zien zijn via HD-NL onderdeel van het HD-pakket van @Home.

Met het uitzenden van de Music Awards wil Essent Kabelcom de kijker nog eens extra laten genieten van de superieure beeld- en geluidskwaliteit van HDTV. “Juist bij concerten is HD gewoon fenomenaal,” aldus Toine Vos, productmanager Digitale Televisie van Essent Kabelcom. ”De muziek, de shows en het geluid van het publiek scheppen een sfeer die je een gevoel geven alsof je er zélf bij bent. De beleving is heel intens en dat willen we de mensen graag laten zien,” aldus Vos.

Update 02/11/2006

Ook bij Casema zijn de MTV Awards te zien via HD-NL blijkt uit een persbericht van Casema. Opmerkelijk is dat daarin staat; "...zal door Casema (semi) live..."

Bron: persbericht Essent en Casema