digitale kabeltelevisie

« Bespreking Siemens Gigaset M750 C IR CDA Gouda: snel pluspakket REKAM »ZiZone van @Home start vrijdag 10 november om 17.00 uur

10 november 2006

zizoneZiZone van @Home begint op vrijdag 10 november om 17.00 uur officieel met haar uitzendingen. Daarmee wordt ZiZone de eerste, (digitale) zender in Nederland die video-producties op televisie uitzendt die volledig door consumenten zijn gemaakt én samengesteld. ZiZone komt hiermee tegemoet aan de snel toenemende behoefte van consumenten om zélf televisie te maken en invloed te hebben wat er uiteindelijk op televisie wordt vertoond.

Het eerste programma van ruim twintig minuten wordt een kleurrijk palet aan ingestuurde filmpjes: een parodie op een tv-commercial, een impressie van een rampzalig verlopen vakantie, een zélf opgenomen weerbericht of een per ongeluk geregistreerde blooper van een familielid. Bij ZiZone kan namelijk elke bijdrage op televisie komen.

Internetportal

Op 7 september jl. opende @Home al haar internetportal www.ZiZone.tv. Iedereen kan sindsdien zijn of haar videobijdrage op de site uploaden. Dat kan een bijdrage zijn voor één van de vaste ‘Specials’ of een onderwerp dat in een persoonlijke videolog (vlog) wordt gecreëerd. Bezoekers van de site kunnen vervolgens op hun favoriete filmpje stemmen. Per categorie worden de bijdragen met de hoogste waardering uitgezonden. Het programma wordt 24 uur lang herhaal waarna het vervangen wordt door een nieuwe editie.

ZiZone is te zien op kanaal 20 van TV Digitaal - het digitale televisiepakket van @Home dat iedereen met een televisieabonnement van @Home en een digitale decoder kan ontvangen. Op dit moment zijn dat ruim 300.000 gezinnen. Op dit moment wordt bestudeerd of dit kanaal ook in het analoge televisie-aanbod kan worden opgenomen.

Bron: persbericht Essent