digitale kabeltelevisie

« Uitbreiding regionale omroepen bij REKAM CAIW als tweede aanbieder in Midden-Holland »Nieuwe zenders Cai Harderwijk

18 december 2006

cai harderwijk logoKabelexploitant CAI Harderwijk heeft een aantal televisiezenders toegevoegd aan haar programma-aanbod voor abonnees in Harderwijk en Hierden. Vanaf 1 januari 2007 kunnen alle 16.000 basispakketabonnees de zenders Journaal 24, Nederland E, TV Oranje, Worldmade Channel en Goede Doelen TV ontvangen. Evenals de regionale televisiezenders TV Utrecht, TV Noord-Holland en TV Brabant. De programmawijziging is tijdelijk. Medio 2007 stelt CAI Harderwijk het definitieve programma-aanbod vast.

Een aantal zenders dat op dit moment ‘bij wijze van proef’ in het gratis basispakket zit wordt met ingang van 1 januari opgenomen in het betaalde pluspakket. Dat zijn documentairezender Travel Channel, filmzender Turner Classic Movies, nieuwszenders CNBC en Bloomberg Television en ontspanningszender Landscape Channel. Nieuw in het pluspakket zijn de Nederlandse documentairezender Holland Doc en de nieuwszender /Geschiedenis.

Het nieuwe televisiezenderaanbod is tijdelijk. “De komende maanden gaan we kijken welke zenders in het gratis basispakket blijven en welke niet,“ zegt CAI-directeur Edo Kweldam. “Dat heeft alles te maken met de kosten die wij als kabelexploitant maken, en vervolgens zouden moeten doorberekenen aan onze abonnees, voor de doorgave van commerciële zenders als bijvoorbeeld TV Oranje. Daarentegen zijn de regionale zenders, Journaal 24 en Nederland E televisiezenders van de publieke omroep. Daar zijn voor ons geen extra kosten aan verbonden. Ook het maximale aantal zenders dat wij kunnen opnemen in het basispakket speelt een rol bij de samenstelling van een aantrekkelijk zenderaanbod.”

Cai Harderwijk is een van de kleinere zelfstandige kabelbedrijven. Digitale signalen worden geleverd door CAIW. Net zoals in andere gebieden waar CAIW digitalte televisie levert is in Harderwijk het analoge aanbod beperkt tot 24 kanalen, en is het digitale basispakket ongecodeerd beschikbaar.

Bron: Harderwijk FM