digitale kabeltelevisie

« Talpa 10 per 1 maart in breedbeeld Oscar uitzending Film1 voortijdig weer gecodeerd »Software update voor Siemens beschikbaar

21 februari 2007

er is een nieuwe software versie beschikbaarVoor de Siemens Gigaset M750 C IR is op het netwerk van @Home een update beschikbaar. Bij de andere kabelbedrijven zal deze update snel volgen. Deze update is vooral bedoeld om de stabiliteit van de decoder te verbeteren. Vanaf het begin kampt deze decoder met problemen zoals vastlopen, mislukte opnames en traag reageren. De eerste indruk van deze update is dat de decoder nu inderdaad beter reageert (o.a. sneller zappen). Maar het is nog te vroeg voor een definitieve conclusie, en voor meer gebruikerservaringen verwijs ik graag naar het TV Home Forum.

Er blijven nog wel een paar kleine puntjes op te lossen; Dolby digitaal geluid (o.a. beschikbaar bij een aantal Duitse zenders) werkt nog niet. Ondertiteling bij de Discovery themazenders komt nu wel tevoorschijn, maar verdwijnt niet meer. (De tekst blijft staan tot er een nieuwe titel verschijnt, dus tijdens een reclame kijk je naar de laatste zin van het programma daarvoor...) En helaas is er aan de netwerk-functionaliteit niets veranderd, het is nog steeds niet mogelijk om PVR Pilot te gebruiken om de de PVR vanaf de PC te programmeren. Ook is de USB-drive niet direct via een netwerk te benaderen.