digitale kabeltelevisie

« 305.000 abonnees @Home digitale televisie Ook omroep Venlo wil in digitaal pakket »Definitieve overeenkomst CAIW en REKAM

14 maart 2007

rekamNa de eind 2006 uitgesproken intentie hebben CAIW en REKAM definitief besloten samen te werken bij het aanbieden van kabeltelevisie. In een overeenkomst is vastgelegd dat CAIW op 5 juni 2007 als tweede aanbieder haar radio- en televisiepakket via het kabeltelevisienet van Midden-Holland aan zal gaan bieden.

Als gevolg van de introductie van het uitgebreide CAIW pakket zal een groot gedeelte van het programmapakket van de REKAM gedigitaliseerd worden. Samen met CAIW zal de REKAM zorgdragen voor de verspreiding van voldoende digitale decoders. Dit gebeurt in de actie "Allemaal Digitaal" die eind april van start zal gaan. Alle abonnees van de REKAM ontvangen een uitgebreid informatie pakket met een aanbod voor een digitale ontvanger.

Begin april zal de REKAM beginnen met het maken van voldoende ruimte voor CAIW. Daarbij zal een groot aantal televisieprogramma's tijdelijk dubbel worden doorgegeven. Hierdoor heeft elke abonnee na ontvangst van het informatie pakket en de decoder voldoende tijd de nieuwe kanalen en de decoder in te (laten) stellen. Op 5 juni 2007 bij de introductie van het CAIW aanbod, zullen de programma's hun definitieve plaats krijgen.

Bron: persbericht REKAM