digitale kabeltelevisie

« Definitieve overeenkomst CAIW en REKAM RNN7 wil starten met HDTV »Ook omroep Venlo wil in digitaal pakket

15 maart 2007

@homeDe lokale omroep moet door iedereen bekeken en beluisterd kunnen worden, en om daarvoor ook in de toekomst te kunnen zorgen moet de omroep ook digitaal worden doorgegeven. Dat is de mening van de Venlose fracties van de Partij van de Arbeid, VVD en GroenLinks. Zij hebben het College van Burgemeester en Wethouders gevraagd om druk uit te oefenen op Essent.

Lokale omroepen, waaronder ook Omroep Venlo zijn tot nu toe niet digitaal te ontvangen. Hay Janssen nam het initiatief om vragen te stellen. GroenLinks en de VVD hebben ook ondertekend. Janssen verwacht ook steun van andere partijen voor de vraag om druk uit te oefenen op Essent.

Directeur Robert Bouten van Omroep Venlo reageert zeer verheugd op de vragen die de PvdA in Venlo gaat stellen. "Het is goed dat de politiek zich gaat bemoeien met de digitale doorgifte van de lokale omroep. Het is niet alleen van groot belang voor Omroep Venlo maar ook voor de kijker en adverteerder dat de lokale omroep opgenomen wordt in het digitale pakket.

Nu maar hopen dat de politiek in Venlo door heeft dat Essent niets meer met de kabeldoorgifte te maken heeft, maar dat wat vroeger Essent Kabelcom heette, nu als @Home door het leven gaat. Overigens is volgende week uitspraak in een soortgelijke zaak, waar Omroep Maasland een kort geding heeft aangespannen tegen @Home. Misschien handig om eerst de uitkomst daarvan af te wachten?

Bron: Omroep Venlo en Dagblad De Limburger (via Janssenmedia)