digitale kabeltelevisie

« Bespreking Humax PVR-9200C Digitale televisie in Brunssum vóór 1 januari 2008 »Themazender Carchannel bij Caiw en Delta

03 mei 2007

CarChannel is 1 mei begonnen met uitzenden. Het autokanaal is een initiatief van onder anderen Peter van den Berg en Dennis Walta van Coventry Media Group uit Hilversum en werd gepresenteerd tijdens de afgelopen MIPTV-beurs in Cannes. Iedere avond heeft een vast thema: maandag Touring night, dinsdag Off the road 4x4, woensdag Techniek, donderdag Actueel (waaronder beurzen), vrijdag Gadgets en accessoires, zaterdag Oldtimers en zondag On the move.

De start is bescheiden, want afgezien van deals met CAIW en Delta (zo'n 200.000 huishoudens) zetten grote kabelaars als Zesko en UPC het autokanaal nog even in de parkeerstand. Toch zijn Van den Berg en Walta optimistisch: "Het streven is over een jaar break even te draaien, want we vinden dat we echt iets toevoegen."

En dat terwijl volgens het duo "geen stuiver van de auto-industrie in het kanaal wordt gestoken. We voelen niet de behoefte tegen schenen te schoppen en gesponsorde programma’s zijn mogelijk, maar die staan niet op gespannen voet met onze onafhankelijkheid."

Bron: broadcastmagazine