digitale kabeltelevisie

« Sci-fi en 13th Street bij Caiw Helft Rekam klanten bestelt 'gratis' decoder niet »De afgelopen week was het hier stil

16 september 2007

funky eye on london
Na een tijdje geen updates vanwege een week in funky London een korte update van het nieuws van afgelopen week;

Test Slingbox bij UPC

UPC Broadband en Sling Media hebben 10 september 2007 een test aangekondigd voor een introductie van de Slingbox voor klanten van UPC Digital TV in Nederland. Deze aankondiging werd gedaan op de IBC 2007 in Amsterdam, Europa’s grootste handelsbeurs voor televisie en de televisie-industrie.

Met de Slingbox krijgen klanten van UPC Digital TV de mogelijkheid om hun MediaBox op afstand – via een breedband internetverbinding – te bedienen. Daarmee kunnen ze dan op afstand naar hun favoriete digitale televisiezenders kijken of naar de programma’s die met de Digital Video Recorder (DVR) zijn opgenomen.

De Slingbox is een intelligent apparaat dat het signaal van UPC MediaBox doorzendt en er voor zorgt dat de televisie-uitzending op een pc of laptop thuis of op reis met elke breedbandverbinding bekeken kan worden (*). Met UPC Digital TV in combinatie met de DVR kan een abonnee bijvoorbeeld met een laptop live naar een favoriete sportwedstrijd kijken of de laatste aflevering van hun favoriete soap op de DVR inprogrammeren, terwijl hij of zij op een trein wacht.

Diederik Karsten, algemeen directeur van UPC Nederland: "De Slingbox brengt onze klanten een nieuwe digitale televisie-ervaring. We geven hen de mogelijkheid om, waar ze ook zijn, hun favoriete programma's te bekijken en op te nemen, met behulp van een internetverbinding. Wij denken dat de Slingbox de leidende positie van UPC op de digitale televisiemarkt zeker zal verstevigen."

Stuart Collingwood, adjunct-directeur Europa van Sling Media: "We zijn verheugd over onze samenwerking met UPC om klanten in Nederland een echt rijkere digitale televisie-ervaring te verschaffen. Vanaf nu kunnen klanten van UPC nagenoeg overal live televisie, opgenomen programma's op hun UPC DVR of zelfs VOD-content en HD-kanalen bekijken op hun laptop of desktopcomputer. De digitale televisie-ervaring van UPC wordt, met de Slingbox erbij, beter dan ooit."

Bron: slingmedia (via hdtvnieuws)

Vecai wordt NLKabel

nl kabelDe branche-organisatie van de Nederlandse kabelbedrijven VECAI (Vereniging van Exploitanten van Centrale Antenne Inrichtingen) heeft haar naam per 13 september gewijzigd in NLkabel. De naamsverandering gaat gepaard met een nieuw logo, nieuwe huisstijl en een nieuwe website. "Kabelbedrijven organiseren zich al 32 jaar onder de naam VECAI. In die periode - met een forse versnelling gedurende de afgelopen jaren - is de sector veranderd. In het begin waren het veelal gemeentelijke instellingen en stichtingen die de kabelnetten exploiteerden. Nu zijn de meeste kabelnetten in handen van private ondernemingen, in sommige gevallen als onderdeel van een internationaal concern. Na miljardeninvesteringen zijn de netwerken volledig gedigitaliseerd en geschikt gemaakt voor digitale TV, internet en telefonie."

Bron: persbericht nlkabel

MGM met Nederlandse ondertiteling

De filmzender MGM Movie Channel is donderdagavond om 21.00 uur gestart met een eigen versie van de filmzender voor Nederland en Vlaanderen. Tot dusver distribueerden de kabelmaatschappijen de Engelse versie. De versie voor Nederland en Vlaanderen wordt gedistribueerd via het Digital Media Center van Chellomedia in Amsterdam. Door de komst van de eigen versie voor Nederland en Vlaanderen zijn de films nu voorzien van Nederlandstalige ondertiteling en promo's. Daarnaast is de beeldkwaliteit van het filmkanaal verbeterd door de aanlevering vanuit het Digital Media Center. MGM Movie Channel zendt dag en nacht de beste MGM-films uit de jaren ’70, ’80 en ’90 uit en is te zien via de digitale pluspakketten van de kabelaars.

Bron: mediamagazine