digitale kabeltelevisie

« SBS; geen themakanalen, wel VOD Extra transportstream bij @Home »Brunssum verkoopt CAI aan @Home

26 november 2007

brunssumDe gemeente Brunssum en kabelbedrijf @Home hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het CAI-netwerk van Brunssum. @Home neemt het netwerk met ongeveer 13.500 aansluitingen over voor een bedrag van 12 miljoen euro. Brunssum is de laatste Limburgse gemeente met een zelfstandig CAI-netwerk. @Home zal het net vanaf 1 januari 2008 gaan exploiteren.

Door de overname van het Brunssumse kabelnetwerk gaat @Home geheel Limburg van (digitale) televisie, telefonie en internet bedienen. @Home zal het gemeentelijk netwerk volledig renoveren, moderniseren en gereed maken voor alle digitale diensten die zij in 2008 beschikbaar heeft. Dat gebeurt in de eerste helft van 2008. Bernard Dijkhuizen, algemeen directeur @Home/Zesko: “We gaan de komende maanden ons stinkende best doen om het EK voetbal en de Olympische Spelen in HD kwaliteit in de Brunssumse huiskamers te brengen.”

@Home kondigt verder aan dat het analoge kabeltarief voor de inwoners van Brunssum op 1 januari 2008 gelijk zal blijven. In de loop van 2008 zal dit worden bijgesteld naar het landelijk gangbare tarief. Wethouder Peter Heinen erkent dat de huidige abonnees van de CAI Brunssum dan meer gaan betalen: “De CAI Brunssum hanteerde in 2007 een tarief van € 10,60 per maand. Dat bedrag zal oplopen tot circa € 15,- per maand.”

Alle Brunssumse huishoudens krijgen een gratis decoder én starterspakket voor TV Digitaal plus een gratis telefonie-abonnement voor de komende twee jaar.

Bron: gemeente Brunssum