digitale kabeltelevisie

« Brunssum verkoopt CAI aan @Home Groei digitale TV tot 40% »Extra transportstream bij @Home

28 november 2007

@home@Home heeft vandaag de nieuwe zenderindeling ingevoerd, als stap op weg naar de integratie met de andere Zesko kabelbedrijven Casema en Multikabel. Voor de liefhebbers is hier het overzicht te vinden welke zender op welke transportstream/frequentie doorgegeven wordt. Hieruit blijkt dat er een nieuwe transportstream (met nummer 25) in gebruik is genomen, waarmee het totaal aantal gebruikte streams op 24 komt. Elke stream transporteert 38 Mbit per seconde, zodat de totale datarate voor digitale TV (en radio) op 912 MBit/sec komt.

Daarnaast loopt er op een 25e stream nog steeds de test met QAM256. Deze stream zal na afloop van de test ook ingezet gaan worden voor het nieuwe aanbod (waarschijnlijk voor het Turks pakket dat later ingevoerd zal worden)