digitale kabeltelevisie

« NostalgieNet bij @Home, Casema en Multikabel Tele2 Voetbal nu ook los verkrijgbaar bij @Home »Uitzending Gemist binnen twee jaar bij Kabel Noord

05 november 2007

kabel noord digitaalBinnen twee jaar zal het populaire Uitzending Gemist ook te zien zijn op televisie in Noordoost-Friesland, verwacht directeur Niek Geelhoed van Kabel Noord. Dat schrijft de Leeuwarder Courant in een verslag van een door Kabel Noord georganiseerd symposium over interactieve televisie. Dit jaar heeft Kabel Noord met Mediamall een experiment gedaan met interactieve televisie. Volgens klanten was het systeem traag. Klanten bleken ook niet bereid te betalen voor extra diensten.

Toch verwacht Geelhoed nog steeds een goede toekomst voor interactieve televisie. Kabel Noord wil gaan samenwerken met andere kabelexploitanten om in de toekomst bijvoorbeeld een bestelservice voor actuele films op te kunnen zetten.

Op dit moment is UPC de enige kabelaar die interactieve diensten zoals uitzending gemist levert. De Zesko-kabelbedrijven werken wel aan Video On Demand. De verwachting is dat de dienst eerst bij Casema geïntroduceerd zal worden.

Bron: Leeuwarder Courant (via radio.nl)