digitale kabeltelevisie

« Nieuw basispluspakket Pijnacker Het Gesprek bij REKAM »CAIW verkocht aan Bouwfonds en management

24 januari 2008

logo caiwayHet Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling CAIW heeft tot verkoop besloten van alle bezittingen aan Bouwfonds Investment Management B.V. Dit is een volledige dochteronderneming van Rabobank. De commerciële organisatie wordt overgenomen door het huidige management. De netto verkoopopbrengst, dus na aftrek van alle schuld en transactiegerelateerde kosten, wordt uitgekeerd aan de gemeenten Westland en Midden-Delfland en bedraagt ongeveer € 95 mln. voor Westland en € 15 mln. voor Midden-Delfland.

In een gezamenlijke reactie laten de wethouders M. van der Zwan van Westland en P. van den Berg van Midden-Delfland weten dat zij tevreden zijn over de verkoop van het bedrijf; “CAIW wil op deze markt voorop blijven lopen. Het verder uitbreiden van de activiteiten van CAIW brengt weliswaar een forse groei- en winstpotentie met zich mee, maar ook risico’s die wij als gemeenten niet zomaar kunnen nemen. Bovendien zou dit ertoe leiden dat de activiteiten van CAIW steeds verder van onze oorspronkelijke doelstelling komen te staan, te weten het leveren van een goed pakket kabeldiensten aan de inwoners van de gemeenten Westland en Midden-Delfland. CAIW heeft meer toekomstperspectief als zij niet meer in overheidshanden is."
jaren.

De gemeenteraden van Westland en Midden-Delfland moeten nog toestemming geven voor de overname. Zij nemen naar verwachting op dinsdag 29 januari a.s. een besluit.

Bron: AD, gemeente Westland, persbericht Caiw, WOS