digitale kabeltelevisie

« Ziggo schakelt twee analoge kanalen uit voor digitaal WorldMadeChannel terug bij Rekam »KXRadio bij Delta en Caiw, terug bij @Home?

19 februari 2008

kxradio logoKXradio breidt donderdag 21 februari haar kabeldekking verder uit. Vanaf die datum zal de zender ook te horen zijn via het digitale radiopakket van Delta Digitale TV (Zeeland) op kanaal 920. Ook kabelaar CAIW start 21 februari met de doorgifte van KX Radio via het digitale radiopakket (kanaal 848).

KXradio bericht ook dat de zender hoopt binnenkort weer te horen zijn via het kabelpakket van @Home; "Na veel heen en weer gebel kwam de aap uit de mouw. @Home, Casema en Multikabel zijn sinds begin dit jaar van dezelfde eigenaar geworden. Deze eigenaar, Zesko, gaat bovenstaande drie maatschappijen omvormen tot 1 kabelmaatschappij, waarschijnlijk luisterend naar de naam Ziggo. Om deze samensmelting mogelijk te maken, was het noodzakelijk om het (digitale) zenderaanbod op elkaar aan te passen. Helaas waren we op dat moment nog niet via Casema en Multikabel te horen, waardoor KXradio nu tijdelijk niet te onvangen is via @Home. En dat is jammer, want we zaten er net bij. Inmiddels verlopen de gesprekken met de mensen van Ziggo goed, en verwachten we dat we de distributie via deze maatschappij (lees: Casema, Multikabel en @Home) snel op gang komt."

Bron: KXRadio (via Mediamagazine)