digitale kabeltelevisie

« CAIWAY introduceert VOOM in HD kwaliteit Ziggo test Nederland1 HD in 1080i »Zenderwijzigingen Ziggo

03 juli 2008

ziggo logoKabelbedrijf Ziggo heeft op 1 juli een aantal wijzigingen doorgevoerd in het digitale zenderpakket. Nieuw is JimJam, een zender gericht op peuters en kleuters. Deze zender is sinds april ook al te zien via UPC. De zender is eigendom van ChelloMedia en HIT Entertainment JimJam zit in het Keuzepakket Kids op kanaal 308

Ook nieuw is Misdaadnet, een initiatief van Endemol. Hierop zijn Nederlandse producties als Grijpstra en de Gier, Spangen, Bureau Kruislaan te zien, en ook buitenlandse series als Der Alte, Tatort en Inspector Morse. Misdaadnet zit in het keuzepakket Film & Entertainment op positie 119

De zenders CBBC en Cbeebies die overdag op de kanalen van BBC3 en BBC4 werden doorgegeven zijn niet meer te zien. Ook de HDTV-zender HD-NL (onderdeel van Euro 1080) wordt niet langer doorgegeven.