digitale kabeltelevisie

« Prijzen Eredivisie Live Ziggo gebruikt Motorola-platform voor VoD »NLKabel komt met keurmerk binnenhuisbekabeling

03 september 2008

kabelkeurNLkabel, de vereniging van Nederlandse kabelbedrijven, heeft 2 september ‘Kabel Keur’ het kwaliteitskeurmerk voor binnenhuisbekabeling geïntroduceerd. Kabel Keur moet de consument helpen bij het vinden van de beste kwaliteit coaxkabels, -splitters en -versterkers. Producten met Kabel Keur zijn te verkrijgen bij de betere audio- en videozaken en via kabelbedrijven.

De steeds grotere televisies en het groeiend aantal diensten, zoals interactieve televisie en HDTV, vergen veel van de binnenhuisbekabeling van consumenten. Vaak is de binnenhuisbekabeling, de verzamelnaam voor onder meer coaxkabels, -splitters en -versterkers, verouderd en niet meer geschikt voor de eisen die eraan gesteld worden. Daardoor kunnen consumenten soms niet optimaal genieten van de kwaliteit die de kabel biedt.

Om de consument de weg te wijzen naar de beste materialen binnen het grote aanbod aan bekabelingsproducten, introduceert NLkabel nu Kabel Keur. Daartoe zal het onafhankelijk Keurmerkinstituut de materialen die rechtstreeks door leveranciers worden aangeleverd, laten testen. Alleen producten die de testen succesvol hebben doorstaan, krijgen het keurmerk. Het instituut controleert onder meer op storingsgevoeligheid, kwaliteit en de capaciteit van de kabels.

De consument wordt via audio- en videozaken, de kabelbedrijven en de website www.kabelkeur.nl geïnformeerd over Kabel Keur. Technetix en Hirschmann zijn de eerste leveranciers die met Kabel Keur-materialen op de markt komen. Zij leveren de materialen aan de detailhandel. Ook zijn de materialen beschikbaar via kabelbedrijven.

Rob van Esch, directeur van NLkabel: “Met dit keurmerk willen we de consument helpen om de juiste keuzes te maken. Het Nederlandse kabelnetwerk is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Het is zonde als de consument een mooie nieuwe televisie aanschaft, maar dan geen optimaal beeld krijgt. Als er goede materialen worden gebruikt, kan de klant écht profiteren van de hoge kwaliteit van het kabelsignaal”.

Bron: nlkabel.nl