digitale kabeltelevisie

« SupremeMasterTV bij Rekam Werkzaamheden SKV Veendam »Lokale omroep OOG TV in digitaal TV-pakket Ziggo

02 november 2008

oog TV logoZiggo geeft vanaf dinsdag 4 november de lokale Groningse televisiezender OOG TV digitaal door. Alle abonnees in de Groningse regio (Groningen, Bedum, De Marne, Eemsmond, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Slochteren, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn) met een digitale ontvanger kunnen de programma’s van OOG TV ontvangen op kanaal 950. De digitale doorgifte van OOG TV is onderdeel van een proef waarmee Ziggo onderzoekt op welke wijze lokale omroepen regionaal kunnen worden doorgegeven in het digitale pakket.

Ziggo is in juli van dit jaar de proef gestart met het digitaal regionaal doorgeven van TV-uitzendingen van lokale omroepen. Voor de kijker betekent dit dat hij het lokale televisienieuws uit de aangrenzende gemeenten kan volgen in digitale beeld- en geluidskwaliteit. Ziggo blijft de lokale zenders ook gewoon analoog per gemeente doorgeven. OOG TV is na Den Haag TV en Alphen Stad FM/TV de derde lokale zender die in het kader van de proef regionaal digitaal beschikbaar is.

Met het digitaal doorgeven van lokale omroepen gaat voor het televisiestation OOG TV een wens in vervulling. “We zijn erg blij dat onze zender nu ook digitaal bekeken kan worden. Het levert meer kijkers op die onze programma's in een uitstekende beeldkwaliteit kunnen ontvangen. Bovendien wordt ons huidige uitzendgebied (Groningen, Haren en Leek) uitgebreid met elf gemeenten die ook zeer bij de stad Groningen betrokken zijn,” aldus Evert Janse, directeur van OOG TV.

OOG TV is te zien op kanaal 950 in het digitale Televisie Z1-pakket.

Bron: persbericht Ziggo