digitale kabeltelevisie

« Kabeltelevisie Pijnacker introduceert HDTV pakket Uitstel extra smartcards Ziggo »Ziggo maakt namen VOD diensten bekend.

23 januari 2009

ziggo logoZiggo heeft een onderzoek gehouden onder het "Ziggo-panel", en vandaag de resultaten daarvan bekend gemaakt. Het gaat hierbij om de naamgeving van nieuwe diensten die bij Video On Demand beschikbaar gaan komen.

"Interactieve televisie" is de overkoepelende naam naam die gekozen voor "een verzameling van een aantal diensten die het nieuwe televisiekijken mogelijk maken. De diensten die je hiervoor hebt gezien horen hier ook bij. Om hiervan gebruik te kunnen maken is een nieuwe digitale televisie ontvanger nodig. Met het nieuwe televisie kijken kun je zelf bepalen wat en wanneer je kijkt. Jij bent in controle en met één druk op de knop van de afstandbediening kun je jouw favoriete televisie programma gemakkelijk starten. Op termijn kun je ook actief meedoen met programma's; stemmen met de rode knop of extra info opvragen met de blauwe etc."

Voor de verschillende diensten zijn de volgende namen gekozen;

  • Net gemist; Het terugzien van programma’s van de Nederlandse publieke- en commerciële omroepen tot maximaal 10 dagen na uitzending.
  • Ooit gemist; Het gratis aanvragen van bepaalde uitzendingen die door een aantal digitale televisiezenders wordt aangeboden.
  • TV-theek; Ruime keuze uit films en series die op elk gewenst moment te bekijken zijn met één druk op de afstandsbediening. Het zijn oudere films en series die eerder op tv zijn uitgezonden.
  • On Demand; Het via de afstandsbediening bestellen van de nieuwste films. De film is 24 uur lang te zien. Vaak in HD kwaliteit en men betaalt per film.

Bron: Ziggo