digitale kabeltelevisie

« KPN heeft 775000 TV abonnees Zender wijzigingen Ziggo; extra transportstream »Ziggo wijzigt frequenties digitale TV Twente

28 januari 2009

ziggo logoDonderdag 29 januari tussen 5 uur en ca 6u30 gaat Ziggo een nieuwe poging doen een aantal frequenties voor digitale TV in Twente aanpassen. Er worden 8 frequenties aangepast voor Twente (NIT 9001). De frequenties voor het Cogasgebied (Nit 9004) worden niet aangepast, wel zal daar tijdens de werkzaamheden een signaal-onderbreking optreden. Deze wijzigingen zijn nodig als voorbereiding op de introductie van Video on Demand en High Speed Internet (EuroDOCSIS 3.0).

Het kan het voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan op een gewijzigde frequentie. De oplossing is om even naar Nederland1 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. Als dat niet werkt controleer dan of u de juiste netwerkcode gebruikt voor uw regio. De juiste netwerkcode is terug te vinden in de handleiding voor digitale tv. Wie een niet gecertificeerde decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.

Update

De netwerktabel van het voormalig @Home gebied is aangepast, de nieuwe frequenties staan er nu in. Bijna alle regio's hebben er ondertussen een stream met nummer 26 bij gekregen. Het totaal aantal streams komt daarmee ook op 26. Alleen Twente heeft nog geen stream 26 voor zover ik kan zien (maar in Twente gebeurt alles wat later...) Te verwachten is dat die wel snel zal komen, want daarop zal vanaf maandag Family 7 door gegeven gaan worden.