digitale kabeltelevisie

« Ziggo wijzigt frequenties digitale TV Twente SKO: 42,8% kijkt digitaal »Zender wijzigingen Ziggo; extra transportstream

03 februari 2009

ziggo logoZiggo heeft gisteren een aantal zenderwijzigingen doorgevoerd. Family7 is opgenomen in het basispakket op nummer 27. Het gesprek is verhuisd naar plaats 25. Sport 1 is van 8 naar 6 kanalen gegaan. De zenders X-MO en Out.TV deelden eerst een kanaal, maar hebben nu elk een eigen kanaal. Daarnaast is Out.TV opgenomen in het Digitaal Totaal en het Film & Entertainment pakket. Al Jazeera Arabisch wordt niet meer doorgegeven, Al Jazeera International zit nu in het basispakket.

Met deze wijzigingen heeft Ziggo in het voormalig @Home gebied een extra transport-stream in gebruik genomen, waarmee het totaal aantal streams op 26 komt. In het gebied van Casema/Multikabel werden al 26 transportstreams gebruikt. Elke stream heeft een capaciteit van 38 Mbit/sec en neemt evenveel ruimte in op de kabel als één analoge zender. Afhankelijk van de kwaliteit is er in één stream plaats voor ongeveer 5 tot 8 televisiekanalen.