digitale kabeltelevisie

« Verplaatsing 2 zenders bij Ziggo Oost Delta begint HD pakket »23 Juni frequentie wijzigingen Ziggo Oost

22 juni 2009

ziggo logoDinsdagochtend 23 Juni gaat Ziggo een aantal frequenties voor digitale TV aanpassen. Tussen 5 en ca 6.30 worden er 4 frequenties aangepast voor Gorredijk (NIT 8400), Sneek (NIT 8600), Groningen (NIT 9700), Winschoten (NIT 9600), Emmen (NIT 7800), Hoogeveen (NIT 7900), Zwolle (NIT 9003) en Twente (NIT 9001). Verder worden er twee nieuwe frequenties in gebruik genomen, waarmee het aantal gebruikte transportstreams op 28 uit komt (29 in de plaatsen waar een proef met lokale omroepen wordt gehouden). Eén van de nieuwe transportstreams zal gebruikt worden voor Ned.1 en 2 in HD, Ned.3-HD komt terecht in de al bestaande stream 26. De HD-kanalen van de publieke omroep zullen met 14 a 15 mbits/sec worden doorgegeven in 1080i formaat.

Het kan voorkomen dat de decoder een E48 of E52 melding geeft als deze 's nachts is blijven aanstaan op een gewijzigde frequentie. De oplossing is om even naar Nederland1 te zappen en dan verder, hierna moet de foutmelding zijn verdwenen. Als dat niet werkt controleer dan of u de juiste netwerkcode gebruikt voor uw regio. De juiste netwerkcode is terug te vinden in de handleiding voor Digitale TV. Wie een niet gecertificeerde decoder, TV of PC gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de gewijzigde frequenties invoeren.