digitale kabeltelevisie

« Publieke omroep start 4 juli met HDTV 23 Juni frequentie wijzigingen Ziggo Oost »Verplaatsing 2 zenders bij Ziggo Oost

16 juni 2009

Bitratechart transportstream 1, klik voor vergrotingDonderdag 18 juni tussen 09.00 en 10.00 uur gaat Ziggo in de regio oost (voormalig @Home gebied) aanpassingen doen aan digitale televisie. De digitale tv zenders Kabel1 (transportstream 1) en GoedTV (transportstream 207) worden verplaatst naar een andere transportstream .

Wie een gecertificeerde digitale ontvanger gebruikt merkt (bijna) niets van deze wijzigingen. Deze zenders blijven dan ook zichtbaar op hetzelfde kanaal nummer als voorheen. Als u een favorietenlijst heeft ingesteld op uw ontvanger voor Kabel1 of GoedTV dan kan het voorkomen dat u deze zender(s) opnieuw in uw favorietenlijst moet plaatsen, zie hiervoor de handleiding van uw digitale ontvanger. De handleiding van uw ontvanger staat ook online op http://www.ziggo.nl/klantenservice/installatie-downloads/handleidingen/

Wie een niet gecertificeerde decoder (of TV/PC) gebruikt moet mogelijk opnieuw het netwerk scannen, of handmatig de de zenders opnieuw zoeken.

Deze wijzigingen zijn nodig omdat deze streams te "vol" dreigen te raken, en Ziggo de zenders in oorspronkelijke kwaliteit wil blijven doorgeven.

Update 19/06/2009

Het frequentie-overzicht van het voormalig @Home-gebied is bijgewerkt. Voor de freaks hier ook nog de gemiddelde bitrates over 1 minuut voor (pop up)en nadat (pop up) Kabel 1 uit TS1 verwijderd is. Ook uit de stacked area chart (pop up, 237 KB) blijkt dat, zelfs na verwijdering van Kabel 1 die zo'n 3 Mbit/s gebruikte, de hoeveelheid vrije ruimte vrijwel gelijk gebleven is. De bitrates van de achtergebleven zenders is wel duidelijk toegenomen.