digitale kabeltelevisie

« Net5 HD en Eurosport HD bij Caiway Caiway vermindert analoog, uitbreiding HDTV zenders »Rechtbank Groningen: Ziggo moet adviezen programmaraden opvolgen

13 november 2009

ziggo logoOp 6 november 2009 heeft de Groningse rechter uitspraak gedaan op het verzoek van Ziggo om een voorlopige voorziening in de zaak over doorgifte van France 2, TVE en Rai Uno. De rechter oordeelde dat Ziggo de adviezen van de programmaraden moet opvolgen.

De programmaraden "Programmaraad Multikabel" en "Programmaraad Breda e.o" hadden in hun zwaarwegend advies o.a. France2, TVE en RAI UNO opgenomen. Ziggo wilde deze zenders niet (meer) opnemen in het analoge pakket, en stelde dat ze het advies opgevolgd had door deze zenders in het digitale pakket aan te bieden. De programmaraden vroegen het Commissariaat voor de Media (CvdM) om Ziggo te dwingen deze zenders toch door te geven. Het CvdM heeft de programmraden gelijk gegeven en Ziggo verplicht de betreffende zenders weer analoog door te gaan geven. Ziggo heeft daarna bij het CvdM bezwaar ingediend, en heeft ook dit verloren. Ziggo ging daarop in beroep bij de rechtbank en vroeg daarbij ook een voorlopige voorziening aan. Met dat laatste hoopte zij te bereiken dat, hangende het beroep, de zenders nog niet hoefde te gaan doorgeven. Die voorlopige voorziening is nu afgewezen, zodat Ziggo meteen de door de programmaraden geadviseerde zenders moet gaan doorgeven.

Bron: kabelraden.nl, uitspraak (PDF)