digitale kabeltelevisie

« 49% Ziggo klanten kijkt digitaal Einde televisie via coax in Krimpen aan den IJssel? »Caiway voegt SBS 6 HD en Veronica HD toe

16 april 2010

logo caiwayOp 15 april 2010 heeft Caiway SBS 6 HD en Veronica HD toegevoegd aan het Basic pakket. Met deze toevoeging biedt Caiway de eerste tien televisiezenders van haar standaardpakket in HD-kwaliteit aan. Elke klant met een HD-ontvanger en een geschikte televisie (tenminste HD Ready) ontvangt automatisch de HD-variant van deze zenders. Caiway is de eerste kabelexploitant die SBS 6 HD en Veronica HD doorgeeft.

Aart Verbree, algemeen directeur Caiway: "Met de toevoeging van SBS 6 HD en Veronica HD biedt Caiway de eerste tien televisiezenders in het Basic pakket in HD-kwaliteit aan. We zijn erg trots om dit als eerste kabelexploitant in Nederland te kunnen aanbieden."

SBS 6 HD en Veronica HD komen niet beschikbaar in Hilvarenbeek, Loenen en Gouda, omdat deze netwerken op dit moment niet voldoende capaciteit hebben. Voor HD-doorgifte is aanmerkelijk meer kabelcapaciteit nodig dan voor gewoon digitaal signaal. Op 10 oktober 2010 gaat Caiway daarom helemaal digitaal. Vanaf dan ontstaat er ook meer ruimte in het netwerk in Gouda.

Kwaliteitsverbetering SBS Veronica/DisneyXD en Net 5 SD

Naast de toevoeging van de HD-varianten zijn ook de SD-varianten van de zenders van SBS Broadcasting (SBS, Veronica/DisneyXD en Net 5) zichtbaar in kwaliteit verbeterd. Caiway levert nu alle SBS kanalen in hoge bandbreedte aan, dit samen met de kanalen van RTL en NPO die al in hoge bandbreedte aangeleverd werden.

Bron: Caiway