digitale kabeltelevisie

« Kabel Noord stapt volledig over op QAM256 Delta introduceert CI+ module. »Penthouse HD bij Caiway

18 mei 2010

logo caiwayOp 18 mei 2010 voegt Caiway Penthouse HD toe aan het HD pakket. Elke klant met een abonnement op het HD pakket ontvangt de zender per 18 mei 2010 op voorkeuze 448. Caiway is de eerste kabelexploitant die Penthouse HD doorgeeft.

Aart Verbree, algemeen directeur Caiway: “Zenders met een aansprekend aanbod voor specifieke doelgroepen komen in ons HD pakket. Penthouse HD is zo’n zender. Later in het jaar gaan wij het Penthouse HD pakket aanbieden. Voor € 12,95 per maand ontvangt de klant 3 Penthouse zenders in HD kwaliteit. De zender die wij nu gaan lanceren zal na de lancering van het Penthouse HD pakket wel beschikbaar blijven in het HD pakket.”

HD pakket

Met Penthouse HD bestaat het HD pakket nu in totaal uit 11 televisiezenders. Het HD pakket kost € 9,95 per maand. In combinatie met het aanvullende pakket Complete kost het HD pakket € 4,95 per maand. Naast de 11 HD zenders in het HD pakket biedt Caiway in haar Basic pakket nog eens 14 HD zenders extra aan. Penthouse HD komt niet beschikbaar in Hilvarenbeek, Loenen en Gouda, omdat deze netwerken op dit moment niet voldoende capaciteit hebben. Voor HD-doorgifte is aanmerkelijk meer kabelcapaciteit nodig dan voor gewoon digitaal signaal. Bovendien komen er in snel tempo steeds meer HD-zenders bij, waar Caiway ruimte voor maakt. Op 10 oktober 2010 gaat Caiway daarom helemaal digitaal. Dan ontstaat er ook meer ruimte in het netwerk in Gouda.

Bron: Caiw