digitale kabeltelevisie

« Handhavingsverzoek digitale doorgifte lokale omroep HDTV Pakket Veendam bekend »Nieuwe pakketten Kabel Noord

01 oktober 2010

kabel noord digitaalKabel Noord gaat het zenderaanbod uitbreiden. In oktober komen er 16 televisiekanalen bij in het gewone digitale aanbod en 7 kanalen in HD kwaliteit. Het extra aanbod zorgt er voor dat de digitale zenders in 3 pakketten worden aangeboden, waardoor de klant ook voor een kleiner pakket met een lagere prijs kan kiezen. De drie pakketten, Avontuur, Familie en Internationaal, hebben verschillende doelgroepen en vullen elkaar op inhoud aan.

HDTV

De HD uitbreiding bevat de algemene zenders van RTL en SBS in HD kwaliteit (de publieke omroep was al in HD beschikbaar). Deze komen met de publieke zenders in een apart pakket, HD Basis. Dit HD basispakket gaat € 1,50 per maand kosten, en bevat de zenders Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, NET5, Veronica /Disney XD, National Geographic, Brava HDTV.

Pakketten

Naast de diverse pakketten introduceert Kabel Noord ook een 'stapelkorting'. Ieder afgenomen extra zenderpakket levert 5% meer korting op, tot een maximum van 25% korting. Het Basisabonnement en HD-basis tellen hierin niet mee, maar de premiumpakketten als Film1, Sport1 en Eredivisie Live wel.
Pakketten Kabel Noord
Avontuur € 4,95
Internationaal € 2,50
Familie € 4,95
HD basispakket € 1,50
Film1 € 12,50
Sport1 € 12,50
Eredivisie Live € 12,50

Kennismaking

Om kennis te maken en te helpen bij het maken van een keuze, zijn alle digitale zenders (*behalve de premiumzenders Film1, Sport1 en EredivsieLive) gedurende de maand oktober gratis te bekijken. Men moet daarvoor natuurlijk wel een digitale decoder hebben.

Bron: Kabel Noord, zenderkaart