digitale kabeltelevisie

« Eigen kanaal 'Secret Story' op digitale kabel Ziggo TV marktaandeel onder 75% »BBC zenders in 2011 beschikbaar via TV van KPN

27 januari 2011

kpn Vandaag hebben KPN en BBC Worldwide Channels in Nederland een distributieovereenkomst gesloten voor doorgifte van BBC 1 t/m 4. .Via IPTV zullen BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four en BBC HD doorgegeven gaan worden, en via KPN Digitenne BBC One en BBC Two. Bestaande klanten worden binnenkort persoonlijk geïnformeerd.

Via IPTV is al BBC Entertainment, het internationale amusementskanaal van BBC Worldwide, te ontvangen. Dit kanaal biedt comedyseries, dramaseries en amusementprogramma's met Nederlandse ondertiteling. Dit blijft in het pakket.

De overeenkomst is opmerkelijk. Tot nu toe waren de zenders BBC 1 t/m 4 alleen te zien kabelaars die aangesloten zijn bij nlkabel (voorheen VECAI). Het ontbreken van BBC1 en 2 in het aanbod wordt vaak gezien als behoorlijke drempel om over te stappen van kabel naar Digitenne. De BBC in Nederland wilde de zenders niet beschikbaar stellen aan andere aanbieders, Hertzinger heeft daar in 2009 nog een proefproces over gevoerd. Naar aanleiding daarvan is de OPTA naar de BBC in Londen gegaan, en daar deed men minder moeilijk over doorgifte op andere aanbieders dan de Nederlandse vertegenwoordiging van de BBC.

Bron: persbericht KPN, archief Trouw