digitale kabeltelevisie

« Ziggo TV marktaandeel onder 75% Ziggo gaat televisie pakketten wijzigen »Open source DVB analyzer 'DVB Inspector' beschikbaar

31 januari 2011

DVB Inspector bitrate, klik voor vergrotingVanaf nu is een eerste beta versie van DVB Inspector beschikbaar. DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds. Alleen mensen die weten hoe ze een java programma moeten runnen, en de mogelijkheid hebben om een transport stream te capturen hebben iets aan dit programma. Dus voor 99,9% van de lezers van deze site zal dit programma niet geschikt zijn, sorry!

DVB Inspector PSI informationHet programma is ontstaan uit mijn belangstelling voor de techniek achter digitale televisie. Combineer dat met het feit dat ik programmeren nog steeds leuk vindt, en al snel ga je zelf een tooltje in elkaar klussen. In de eerste plaats voor eigen gebruik, ter lering en vermaak. Ondertussen is het toch een aardig programma geworden, en misschien ook voor andere mensen interessant.

Reacties, opmerkingen, bug reports, feature-requests zijn welkom via het feedback formulier. Ik ga er daarbij wel van uit dat de manual gelezen is, en het uitvoeren van een java programma geen probleem oplevert. Vragen van het niveau 'Hoe moet ik java installeren?' zullen niet beantwoord worden.