digitale kabeltelevisie

« Caiway voegt BravaNL toe Handhavingverzoek lokale omroep voor digitale doorgifte bij Ziggo »Rekam maakt volledig einde aan analoge doorgifte

03 januari 2011

rekamREKAM heeft aan het eind van 2010 de doorgifte van analoge televisie volledig gestaakt. Oorspronkelijk zou op 10 oktober volledig op digitaal overgegaan worden. Door een last minute run op decoders waren deze niet meer voldoende beschikbaar. Daarop besloot REKAM nog een tijdje de acht populairste zenders ook nog analoog te blijven doorgeven. Aan deze analoge doorgifte is nu een einde gekomen.

Overigens blijft bij REKAM in 2011 het abonnee tarief op € 6,60 per maand. Hiervoor worden 40 zenders digitaal doorgegeven, zonder codering. Dat betekent dat geen smart-card nodig is, en het signaal op een onbeperkt aantal toestellen in huis te bekijken is. Daarnaast worden 18 zenders ook nog eens in DVB-T doorgegeven, zodat ook toestellen met alleen een DVB-T ("Digitenne") ontvanger gebruikt kunnen worden.

Wie meer zenders wil ontvangen kan overstappen op concurrent Caiway, die ook via het netwerk van REKAM doorgegeven wordt. De zenders van Caiway zijn wel gecodeerd, daarvoor is dus altijd een smart-card nodig.

Bron: persbericht Rekam