digitale kabeltelevisie

« Daling Digitenne zet door NPO kiest voor HbbTV als standaard voor interactiviteit »KPN koopt provider Caiway van CIF

02 mei 2011

logo caiwayVandaag hebben KPN B.V. en de eigenaren CAIW Holding B.V. (“Caiway”) Investeringsfonds CIF BV en het management overeenstemming bereikt voor de overname van alle aandelen in CAIW Holding B.V. CAIW Holding B.V. is onder de naam Caiway landelijk bekend als aanbieder van televisie-, breedband en telefoniediensten. Caiway gebruikt daarvoor de infrastructuur van CIF B.V. en die van andere kabelexploitanten. De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt blijft in handen van eigenaar Rabo Bouwfonds’ Communication Infrastructure Fund (CIF) en regionale kabel bedrijven en is geen onderdeel van de transactie.

De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de Nederlandse televisiemarkt uit te breiden en zijn positie op de breedbandmarkt te versterken. Bovendien is Caiway een service provider met een open infrastructuur die gelooft in glasvezel en sluit daarmee uitstekend aan bij de strategie en de visie van KPN dat gelooft in open communicatie netwerken.

Per 31 maart 2011 bediende Caiway 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten. Caiway zal onder eigen naam blijven opereren. KPN zal de contracten met Caiway klanten respecteren. Gezien de toenemende vraag naar hogere internetsnelheden en bredere en betrouwbare dienstverlening zullen KPN en Caiway de dienstverlening verder verbeteren.

De overname van Caiway moet worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. De ondernemingsraden van KPN en Caiway zijn geïnformeerd en om advies gevraagd.

Bron: persbericht Caiway en KPN