digitale kabeltelevisie

« OPTA: geen regulering televisiemarkt UPC voegt TV 538, Slam!TV en BravaNL toe »Ziggo maakt nieuwe pakket indeling bekend

27 juni 2011

ziggo logoZiggo heeft vandaadg de nieuwe zenderindeling bekend gemaakt zoals die gaat gelden vanaf 1 september. De bestaande keuzepakketten (film & entertainment, kennis & Nieuws, kids, muziek, sport) verdwijnen, en daarvoor in de plaats komen een Plus (€8 per maand bovenop het basisabonnement) en een Extra pakket (€12 per maand bovenop het basisabonnement).

Hier is het complete overzicht (mirror) te vinden. De HD-zenders van RTL en SBS komen allemaal in het basispakket beschikbaar. Verder zijn de volgende zenders nieuw; Disney Channel, 24Kitchen, Disney XD, Crime and Investigation, Lite TV, 192 TV, BBC HD, RTL Crime, Nat Geo Wild HD, Disney Junior en Pebble TV.

De volgende zenders komen niet meer in he overzicht voor en lijken te verdwijnen; ESPN Classic sport, TMF dance, TMF pure, TMF NL, Car Channel, Baby TV, SWR Fernsehen, Misdaadnet (houdt op te bestaan).

De zendernummering is nog onduidelijk. In een eerste versie van de PDF (mirror) stonden nog wel zendernummers, in de laatste versie zijn die verdwenen. De regionale en lokale omroepen lijken vanaf plaats 30 te komen, in plaats van in de 950 zoals nu.