digitale kabeltelevisie

« Vermindering en verhuizing regionale omroepen bij Ziggo Hoe 'afschaffen programmaraden' verandert in 'gratis televisie'. »Rekam kabel heeft 65,5% marktaandeel

08 oktober 2011

Rekam / Caiway 1 oktober 2011
Caiway blijft op het Rekam netwerk in absolute aantallen abonnees verliezen, maar ten opzichte van Rekam wint het weer wat kabelaandeel terug. Dat blijkt uit de abonneecijfers per 1 oktober die Rekam bekend gemaakt heeft. Het totaal aantal kabelabonnees blijft dalen, en het marktaandeel van kabel komt nu uit op 65,5%

Vorig kwartaal steeg het aantal abonnees van Rekam nog met 155, maar dit kwartaal is Rekam 384 abonnees kwijt geraakt om te eindigen op 21028. Caiway verloor in beide kwartalen abonnees om te eindigen op 15365.

caiway aandeel op rekam kabel 1 oktober 2011
Omdat Rekam relatief meer abonnees verloor heeft Caiway weer wat "kabelaandeel" teruggewonnen. In april stond Caiway op 42,8%, dat daalde in juli naar 42% en komt nu uit op 42,2%. In de periode rond de afschakeling van analoog (10/10/10) heeft Rekam geen cijfers bekend gemaakt, daarvoor won Caiway alleen maar abonnees.

Het Rekam kabelnet is interessant omdat het als enige twee concurrerende kabelaanbieders heeft; Rekam met een basispakket van €6,60, en Caiway met diverse pakketten, beginnend vanaf €16,95 per maand. Daarnaast is hier doorgifte van analoge televisie al gestopt. Omdat het om relatief kleine abonnee-aantallen moeten we wel voorzichtig zijn met het verbinden van conclusies aan de schommelingen in abonnee aantallen.

Bron: persbericht Rekam