digitale kabeltelevisie

« Tweede kamer vraag minister om maatregelen openstellen kabel Geen uitschakeling coax in Loenen en Krimpen aan den IJssel »Kabel Noord stopt doorgifte FOXlife

20 november 2011

kabel noord digitaalKabel Noord stopt na enkele dagen alweer met de doorgifte van FOXLife. De zender, welke enkele dagen geleden aan het zenderpakket Familie werd toegevoegd, is het niet eens met de positie van de zender in één van de pluspakketten. Men wil een positie in het Digitaal Basisabonnement.

Door de hoge inkoopprijs is FOXLife voor Kabel Noord alleen te exploiteren via een pluspakket en niet via het gratis Digitaal Basisabonnement. FOXLife wil de inkoopprijs niet verlagen. Kabel Noord wil de inkoopprijs niet verhalen op haar Digitaal Basis-klanten en heeft daarom besloten de samenwerking met FOXLife te stoppen.

Bij Ziggo, Delta en Caiway wel in pluspakket

De eis van FOXlife aan Kabel Noord om in het basispakket te worden doorgegeven is opmerkelijk. Bij Ziggo, Delta en Caiway wordt de zender namelijk wel in een pluspakket (nml. in het TV extra pakket van Ziggo, het pluspakket van Delta en het Delight pakket van Caiway) doorgegeven.

Bron: Kabel Noord