digitale kabeltelevisie

« Rekam kabel blijft marktaandeel verliezen Driekwart Ziggo abonnees heeft digitale televisie »Aandeel Caiway op Rekam-kabel blijft gelijk

19 juli 2012

rekam / caiway abonnees Q2 2012
Het aandeel van Caiway als alternatieve aanbieder op de Rekam-kabel blijft het laatste jaar stabiel rond de 42%. Het totale marktaandeel van kabel in het Rekam verzorgingsgebied blijft wel afnemen, om uit te komen op 60,2%. Dat blijkt uit de cijfers die Rekam bekend gemaakt heeft. Het aantal mogelijke aansluitingen kwam uit op 56.469, waarvan 19.672 huishoudens een abonnement hadden bij Rekam, en 14.293 huishoudens bij Caiway.

caiway aandeel op de rekam kabel
Het Rekam kabelnet is interessant omdat het als enige twee concurrerende kabelaanbieders heeft; Rekam met een basispakket van €6,95, en Caiway met diverse pakketten, beginnend vanaf €17,95 per maand.

Bij Rekam worden de meeste zenders ongecodeerd doorgegeven. Een klein aantal zenders (CNBC, SWR, RTL Television, France 2, TVE en Rai Uno) worden gecodeerd doorgegeven. Daarvoor heeft de abonnee dus een smartcard nodig, maar er hoeft geen extra abonnementsgeld voor betaald te worden. Op dit moment hebben 555 abonnees (2,8%) deze smartcard aangevraagd.