digitale kabeltelevisie

« Ziggo begint met kopieerbeveiliging op HBO Groei digitale TV Ziggo stokt »Versie 0.0.7 van DVB Inspector gereleased

20 januari 2013

dvb inspector


Uit reacties blijkt dat steeds meer professionals uit de broadcast wereld DVB Inspector ontdekken en gebruiken. Daardoor komen er ook af en toe features in die (nog) weinig gebruikt worden in de consumentenmarkt. In de nieuwe versie 0.0.7 zit bijvoorbeeld support voor de JPEG2000VideoDescriptor. Deze wordt gebruikt voor Motion JPEG 2000, een compressietechniek die vooral gebruikt wordt voor verbindingen tussen locaties en de studio. Verder nieuw in deze release support voor analyse van AC3 en E-AC3 audio streams.


AC-3 Analyse


pes ac3 data


Versie 0.0.7 is hier te downloaden.

Suggesties over welke features nog toegevoegd moeten worden zijn welkom. Nog mooier is het natuurlijk als je zelf wilt meewerken en zelf verbeteringen wilt toevoegen. De source is te vinden op sourceforge. Ook transport streams zijn welkom.

DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds.