digitale kabeltelevisie

« HbbTV SBS-zenders bij Kabel Veendam Ziggo introduceert Interactieve CI+ Module »Versie 1.0.0 DVB Inspector gereleased

26 juni 2013

TS Packets View
Vanaf nu is versie 1.0.0 van DVB Inspector beschikbaar. Het blijkt dat verschillende mensen DVB Inspector goed genoeg vinden om te gebruiken voor professionele doeleinden. Dat is voor mij reden genoeg om het geen beta meer te noemen, en dit als officiƫle 1.0.0 versie te releasen.

Belangrijkste nieuwe feature in deze versie is de mogelijkheid om losse Transport Stream packets te inspecteren. Daarnaast diverse bugfixes, o.a. op het gebied van DSM-CC object carrousels. De diverse fixes zijn mede mogelijk gemaakt door mensen die transport streams ter beschikking hebben gesteld.Transport streams blijven welkom, zeker als ze niet geĆÆmplementeerde DVB-(P)SI data bevatten, en/of als ze DVB Inspector doen crashen...

Voor overige verbeteringen zie de change log. Versie 1.0.0 is te downloaden via sourceforge.

DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds.