digitale kabeltelevisie

« Aanpassing zenderaanbod bij Ziggo Rekam marktaandeel 46,2% »Versie 1.4 DVB Inspector gereleased

18 januari 2015

PCR/PTS/DTS View DVB Inspector
Voor de liefhebbers/nerds is vanaf heden versie 1.4.0 van DVB Inspector beschikbaar. Belangrijkste toevoeging in deze versie is de mogelijkheid om de PCR/PTS/DTS timestamps van een service in één grafiek weer te geven. Zie bovenstaand plaatje dat de componenten van Nederland 1 weergeeft.

Voor overige verbeteringen zie de change log. Versie 1.4.0 is hier te downloaden

DVB Inspector is een open source DVB analyzer, geschreven in java. Het kan gebruikt worden om de structuur van DVB signalen te bestuderen, en om bitrates weer te geven. DVB Inspector werkt alleen op opgenomen transport streams, real time gebruik met PC-TV DVB hardware is niet mogelijk. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats, dit programma is alleen geschikt/interessant voor de echte nerds. Alleen mensen die weten hoe ze een java programma moeten runnen, en de mogelijkheid hebben om een transport stream te capturen hebben iets aan dit programma. Dus voor 99,999% van de lezers van deze site zal dit programma niet geschikt zijn, sorry!