digitale kabeltelevisie

« Interactieve Nieuwsquiz loopt mis 3 Voor 12 kanaal verdwenen »



Doorgifte 3 voor 12 TV gestopt

08 januari 2004

Wegens omstandigheden is de uitzending van VPRO 3voor12 TV gestopt Waarom is meteen niet duidelijk, maar 3voor12 TV van de VPRO is niet meer op TV Home te ontvangen. De site van 3voor 12 meldt er ook niets over, en de internet stream (WebTv) die hetzelfde programma uitzond als de TV versie doet het nog wel.

Uit postings in de nieuwsgroep nl.media.tv blijkt dat het voor UPC digitaal moeilijker ligt; in het gebied waar UPC Digital een Motorola decoder gebruikt (o.a. Amsterdam) WEL signaal, in het gebied waar een Sagem decoder gebruikt wordt (o.a. Rotterdam, deel Gelderland, voormalig Mr.Zap) GEEN signaal... En daar is de melding te lezen " Door technische aanpassingen is 3voor12 tijdelijk niet te ontvangen". Het zal er wel te mee maken hebben dat het voormalig Mr.Zap gebied op dezelfde manier signaal krijgt als TV Home, terwijl in Amsterdam e.o. signaal op een andere manier aangeleverd wordt.

Gelukkig heeft TV Home nu het kanaal niet zomaar verwijderd, maar er een beschaafde mededeling neergezet zodat je weet dat het niet aan je decoder ligt. Alleen waarom is niet duidelijk.

Navraag bij 3voor12 leert het volgende;

Dit is het verhaal.

Essent is 3VOOR12 TV enkele maanden geleden gaan doorgeven. De overeenkomst met de VPRO was toen nog niet definitief. Naar nu blijkt, kan de overeenkomst op dit moment niet definitief worden vanwege een bredere principieele discussie tussen kabelaars en auteursrechtorganisaties over rechten. Wie betaalt wat, zeg maar. Helaas heeft Essent daarom voor nu besloten de doorgifte van 3VOOR12TV te staken. Hopelijk is deze situatie niet definitief en komt 3VOOR12TV weer in het Essent-pakket als de rook rondom de auteursrechtenkwestie is opgetrokken. Voor opmerkingen over deze kwestie, neem contact op met Essent via http://www.essent.nl

Voor meer informatie over hoe en waarom zie uitgebreid artikel op www.radio.nl.