digitale kabeltelevisie

« Kamervragen over themakanalen NMA: Kabelbedrijven mogen KPN de toegang tot hun netwerk weigeren »



Details digitaal pluspakket bij Multikabel

05 december 2004

multikabellogo.gifBij Multikabel staan details van het digitale pluspakket zoals dat bij Multikabel vanaf 1 januari 2005 gelden.

Het pluspakket gaat € 5,- per maand kosten. In dit pakket zitten 25 TV zenders en de 40 non-stop muziek kanalen van Music Choice. Een aantal zenders die nog standaard in 'het digitale pakket' zitten worden er uit gehaald, en daarvoor moet apart betaald worden. Het betreft Travel Channel, MGM, Performance, TCM, Mezzo, Private Gold en Cartoon Network. Prijzen hiervan zijn nog niet bekend, maar liggen ergens tussen € 0,50 tot € 3,- per maand.

Extra kaarten.

Bij Multikabel is het mogelijk om extra smartcards aan te vragen voor extra TV's. Deze kosten € 0,50 per maand (Maximaal 3). Op die kaarten krijgt de abonnee dan hetzelfde pakket aan zenders dat hij al ontvangt. Multikabel ondersteunt de combinatie Sagem/MrZap en nieuwe ontvangers niet, dus je oude decoder kan alleen nog voor het basispakket gebruikt worden (dat kan dan blijkbaar weer wel).

Ter vergelijking; bij TV Home was een 2e abonnement al langer mogelijk voor € 4,25 per maand. Dat kon/kan ook met een Sagem, en bevatte alleen de zenders zoals ze in het digitale pakket van 80 zenders zitten. Op de nieuwe site met info over het nieuwe pakket valt daar niets meer over terug te vinden.