digitale kabeltelevisie

« OLON: Digitale doorgifte lokale omroepen op kabelnetten moet worden verplicht Tele2 start met IP-TV »



BNN komt met digitaal jongerenkanaal

10 maart 2006

Publieke omroep logoDe Publieke Omroep (PO) begint vanaf september samen met BNN een digitaal tv-kanaal voor en door jongeren. Onder de werknaam 'The CoolCast Project' (TCP) zendt BNN vanaf dat moment 24 uur per dag, zeven dagen per week programma's uit voor kijkers van 13 tot 34 jaar.

De zender is te ontvangen achter de decoder en op internet. Aan de invulling van de programmering wordt nog gewerkt. Deze zal behalve nieuwe programma's ook bestaan uit herhalingen van BNN en andere publieke omroepen en aankoop. Daarnaast is TCP een experimenteeromgeving voor programma's die niet op een open kanaal terechtkunnen of horen; een leerschool voor talent voor én achter de schermen.

BNN-voorzitter Laurens Drillich: 'Het is belangrijk dat wij als BNN en publieke omroepen voorop lopen bij het ontwikkelen van digitale televisie en ervaring opdoen met nieuwe vormen van productie en distributie. Daarnaast past het in het mediagebruik van onze doelgroep dat TCP er altijd is. Uit onderzoek van BNN is gebleken dat veel jongeren, en daaronder zelfs BNN-leden, onze programma's wel kennen en waarderen, maar soms niet weten of begrijpen waar en wanneer ze worden uitgezonden. Dit project is daarop het beste antwoord.'

Bron: o.a. Planet Multimedia