digitale kabeltelevisie

« Kabel Digitaal rectificeert 'Overname Kabelcom versnelt groei digitale tv' »



Essent kabelcom verkocht aan Warburg Pincus/Cinven

03 augustus 2006

overname.pngDe investeringsbedrijven Warburg Pincus en Cinven.kopen voor euro 2,6 mrd Essent Kabelcom. Dat schrijft het FD. De commissarissen van Essent, het moederbedrijf van Kabelcom, zouden gisteren ingestemd hebben met de verkoop. Formeel moeten de aandeelhouders van Essent, meerdere gemeenten en provincies, nog hun goedkeuring geven. Naar verwachting ontvangen de aandeelhouders van Essent halverwege augustus een voorstel.

Essent kabelcom heeft nu 1.739.842 abonnees. De overname kost daarmee 1494 euro per aansluiting. Samen met Casema dat afgelopen maand door deze bedrijven werd gekocht, en Multikabel zou het grootste kabelbedrijf van Nederland ontstaan met ruim 3.3 miljoen aansluitingen UPC is nu nog de grootste met 2.2 miljoen aansluitingen. Volgens het persbericht van Essent werken "Essent Kabelcom, Casema en Multikabel[...] aan één kabelbedrijf in 2007"

De Nederlandse Mededingingsautoriteit.(NMa) moet de overname(s) nog wel goedkeuren. in 2002 gaf de NMa geen toestemming voor overname van Casema door UPC.

Bron: FD