digitale kabeltelevisie

« Casema moderniseert toch kabelnetwerk Culemborg Nieuwe SD decoder Samsung DCB-B270R »



UPC begint 16 april met video on demand

30 maart 2007

logo upcOp 16 april begint UPC als eerste kabelbedrijf in Nederland met video on demand (VOD) voor digitale TV. Deze nieuwe dienst wordt automatisch beschikbaar gesteld aan alle klanten van UPC Digital TV die kijken via de UPC MediaBox. Dit heeft algemeen directeur Diederik Karsten van UPC Nederland vandaag bekend gemaakt op het nationale kabelcongres 'Kabel in de 21e Eeuw' in Amsterdam.

In Nederland bood UPC al enkele jaren 'near video on demand' (NVOD) aan, waarbij een beperkt aantal films bekeken kon worden op vastgestelde tijden. Echte 'video on demand' maakt het mogelijk om uit veelvoud aan films en tv-programma's te kiezen die op elk gewenst tijdstip met de afstandsbediening kunnen worden aangevraagd, inclusief pauze- en fast forward-functie.

Aanbod

In eerste instantie komt UPC met een aanbod van circa 35 recent verschenen films en een keuze uit een bibliotheek van nog eens 200 films. Daarnaast komt er 250 uur aan tv-programma's en -series beschikbaar via een abonnement (S-VOD), waaronder circa 75 uur met kinderprogrammering als Pieter Post, Teletubbies, Tweenies, Boes en Miffy and Friends. Tenslotte biedt UPC een ruime selectie televisieprogramma's die gratis te bekijken zijn (Free-VOD).

Lancering

Op dit moment test UPC de VOD-toepassing al bij circa 500 gebruikers. Op 16 april start UPC met VOD in Gelderland en Brabant, een gebied met ongeveer 60.000 digitale TV-klanten. De verdere uitrol naar klanten in andere regio's verloopt geleidelijk in de daaropvolgende maanden.

Bron: persbericht UPC