digitale kabeltelevisie

« Onduidelijkheid over HDTV plannen omroepen CAIW vermindert volumeverschillen tussen digitale tv- & radiozenders »



UPC voegt twee kinderzenders toe

03 april 2008

jim jamUPC Nederland introduceert JimJam en Nick Hits. De twee nieuwe digitale tv-zenders bieden per 1 april kinderseries en muziekhits voor de allerjongsten tot vijftienjarigen. Als eerste in Nederland introduceert UPC de zender JimJam. Deze zender is gericht op peuters en kleuters en biedt leerzame en kindvriendelijke programma's en cartoons. Op JimJam komen de allerkleinsten hun grootste vriendjes en vriendinnetjes tegen. Bob de Bouwer, Thomas de Stoomlocomotief, Brandweerman Sam en Angelina Ballerina, ze zijn er allemaal.

nick hitsKinderen tussen de zes en vijftien jaar kunnen bij UPC vanaf 1 april kijken naar muziekclips op Nick Hits. Nederlandse artiesten hebben een streepje voor. Bij Nick Hits zijn als eerste de nieuwste video's te zien van acts als Jim, Nick & Simon, Ch!pz, KUS en Djumbo. Video's die de kijkwijzer classificatie 'alle leeftijden' hebben, maar toch nog ongewenste beelden bevatten, worden niet uitgezonden.

Kidzone

kidzoneEind april gaat ook KidZone live bij UPC. KidZone is een veilige, speciaal voor kinderen ontwikkelde, TV omgeving. Kinderen kunnen vanuit deze omgeving direct naar hun favoriete kinderprogramma zappen. Zo zijn ouders ervan verzekerd dat hun kinderen niet met ongewenste programma's geconfronteerd worden. KidZone biedt toegang tot twaalf kinderzenders.

Bron: persbericht UPC