digitale kabeltelevisie

« Ziggo wijzigt digitale radiopakket Caiway breidt HD pakket uit met Animal Planet HD »



SBS 3D-programma’s op Ziggo 3D-demokanaal

09 juni 2010

ziggo logoSBS en Ziggo hebben vandaag bekend gemaakt dat Ziggo 3D content van SBS gaat uitzenden op haar 3D-demokanaal. Dit kanaal is beschikbaar vanaf september 2010. SBS waardeert haar reguliere NET 5 programma’s op naar 3D, terwijl het nachtprogramma wordt uitgezonden in native 3D.

CCO van Ziggo Marcel Nijhoff: “Een paar weken geleden zei ik dat wij de 3D techniek hebben, maar dat er nu nog content beschikbaar moest komen. Nu SBS hun zender NET 5 in 3D beschikbaar stelt hebben wij in één keer voldoende 3D-content om na de zomer met ons demokanaal te starten”. Volgens Nijhoff zal dit kanaal ook nog andere 3D-content bevatten maar vormen de programma’s van SBS een belangrijk deel.

André Kreuzen, Zakelijk Directeur SBS: “Hoewel we nog aan het prille begin staan van het 3D-televisie tijdperk en er nog nauwelijks geschikte 3D-content beschikbaar is, willen we nu al ervaring opdoen met 3D-uitzendingen. We zullen dit niet alleen doen maar ook anderen in dit experiment betrekken. Op deze manier kunnen we samen met onze partners de mogelijkheden en onmogelijkheden van 3D-televisie leren kennen. Welke content is wel en welke is niet geschikt voor 3D-televisie of hoe ga je om met ondertiteling als er net iets door het beeld naar buiten steekt op dezelfde plek? Doorgifte via het 3D-demokanaal van Ziggo sluit hier uitstekend bij aan”.

Bron: Ziggo (via Mediamagazine)