digitale kabeltelevisie

« TV Home: EK Breedbeeld op kanaal 11 Multikabel met Irdeto »Cai Westland begint met digitale televisie

02 juni 2004

logo-caiw.gifCaiway (de nieuwe naam van CAI Westland en Kabelfoon) begint met het aanbieden van digitale TV via de kabel. En dat doen ze net even anders als de anderen; alle kanalen die in het analoge pakket zitten zijn gratis in het digitale pakket. Kanalen die analoog samen een kanaal moeten delen krijgen digitaal een eigen kanaal. En het analoge aanbod is al behoorlijk uitgebreid, zo'n 40 kanalen voor € 11,25 per maand. Als je diezelfde kanalen digitaal wilt ontvangen moet je een decoder kopen voor € 149,- per maand.

Als je ook de 'premium' kanalen wilt ontvangen betaal je per maand € 6,90 extra. Dan kost de decoder nog € 99,- bij een jaarabonnement. Het lijstje met zenders bevat veel bekende namen, maar ook enkele opmerkelijke; BBC 1 t/m 8 (???), CNN Turk, TV Berlin, TV Brussel en niet te vergeten Landscape (Dat mis ik nog steeds...), Open Haard en Aquarium...

Wat mist is het rijtje etnische zenders, alleen A-Tivi is als extra abonnee zender te verkrijgen. Dus ook geen Cinenova, waarschijnlijk is CAIWAY niet in het dure contract van Cinenova getrapt.

Als het nog niet duidelijk was; 'CAIWAY RTV heeft geen winstoogmerk'.