digitale kabeltelevisie

« UPC kiest voor Open TV Casema maakt digitaal basis gratis »MTV Nederland begint 4 nieuwe kanalen

24 september 2004

mtv_logo.jpgPer 1 januari 2005 begint MTV in Nederland met vier nieuwe TV kanalen via digitale televisie; drie muziekzenders en één kinderkanaal. MTV heeft in Nederland al de zenders MTV, TMF, Nickelodeon, en via het onlangs gekochtte Viva Media is ze ook de baas over The Box. Volgens het persbericht van MTV zullen de zenders beschikbaar komen via digitale kabel, satelliet en ADSL.

"De precieze invulling van dit Digital 4-Pack zal samen met de distributiepartners verder worden vastgesteld." Op dit moment zijn via TV Home al beschikbaar de 'extra' zenders MTV 2, MTV Hits, MTV Base, VH-1 en VH-1 Classic (allemaal oorspronkelijk gericht op de UK). Het lijkt er op dat de nieuwe zenders in de plaats van de huidige zenders zullen komen.

(Via http://www.tipnl.nl/)