digitale kabeltelevisie

« Sailing Channel bij UPC NCRV nieuwsquiz toch interactief bij TV Home »Themazenders bij VPRO, Frans Bauer op MTV

11 oktober 2004

In de volkskrant van zaterdag een artikel over de komende themazenders (registratie verplicht). Het is een beetje een juigartikel dat het zo goed gaat met digitale TV, waarschijnlijk ingefluisterd door gladde woordvoerders. Er staan maar een paar echt nieuwe details in;

"RTL werkt samen met Endemol aan GO Channel, een 'gouwe-ouwekanaal'. Van Westerloo onderhandelt nog met kabelbedrijven over de prijs die ze voor zijn kanaal moeten betalen. De VPRO komt met een documentairekanaal en een geschiedeniskanaal. Documentaires van andere omroepen zijn ook welkom, zegt VPRO-directeur Peter Schrurs. Over reclame wordt nog gediscussieerd. Het initiatief van de VPRO staat los van de plannen van de Publieke Omroep om vijf digitale kanalen te beginnen."

"MTV Networks (MTV, TMF) begint met drie muziekkanalen en een kinderkanaal. Op TMF Pure wordt 24 uur per dag urban muziek uitgezonden. TMF NL heeft Nederlands producten, maar niet alleen Anouk of Kane: MTV maakt op de Nederlandse zender voor het eerst ruimte voor clips van Frans Bauer en Marianne Weber. Verder komt MTV met een partyzender en met Nick Junior, een geweldloos 24-uurskanaal voor kinderen van 3 tot 7. De zenders zijn reclamevrij, al zijn er wel gesponsorde programma's te zien."

Geen aandacht verder voor het feit dat in ieder geval de publieke themazenders niet op Digitenne zullen komen (geen capaciteit), en volgens dit satellietforum sat4all voorlopig alleen op digitale kabel en internet. Dus niet op satelliet.