digitale kabeltelevisie

« TBN vervangt Life TV per 3 november Software update beschikbaar voor Panasonic »Voorlopig nog geen digitale TV in Gelderland-Oost

29 oktober 2004

logo_upc_w.gifUit De Stentor;

Een artikel over de samenvoeging van twee programmaraden in de Achterhoek; vanwege een gemeentelijke herindeling wil UPC twee programmaraden samenvoegen. Dat stuit op praktische bezwaren, in het verzorgingsgebied van Programma-adviesraad Oost zijn zenders wel digitaal te ontvangen, in het gebied van Programmaraad Gelderland-Oost niet. Dat laatste gaat voorlopig nog niet veranderen;

"Het gebied van Programmaraad-Oost blijft voorlopig verstoken van digitale tv-ontvangst. 'We hebben een kosten-baten-afweging gemaakt en op grond daarvan zien we voorlopig af van de aanleg. Het is puur een zakelijke afweging.' Dat ook deze regio over enkele jaren 'digitaal' televisie kan kijken, staat voor Van der Aart wel vast. 'De tv-wereld is momenteel enorm in beweging. De technische ontwikkelingen gaan snel. Ik verwacht dat 2005 een heel belangrijk jaar wordt op dat gebied.'"